Regisztráció

Túrós rétes egyszerűen

Ennél nincs könnyebb

  • Könnyű
  • Gréta
    20-40 perc
  • 2021-10-06
    170.41 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 170.41
kJ: 717.73
Szénhidrát: 17.9
Amelyből cukrok: 7.79
Zsír: 7.6
Amelyből telített zsírsavak: 2.69
Rost: 0.13
Fehérje: 7.43
Só: 0.11
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 5
    ek. ( csapott )
    Zsemlemorzsa (általános )
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 10
    dkg
    Cukor kristály (általános)
  • 2
    db
    Vaníliás cukor (általános) 1 csomag
  • 100
    g
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 500
    g
    túró Nádudvari félzsíros
  • 150
    g
    réteslap Csurgói
  • 50
    ml
    Olaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Először elkészítettem a tölteléket, az olaj és a tejföl kivételével, a túrót és a többi alapanyagot krémesre kevertem. Azért érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni, mert a zsemlemorzsa magába fogja szívni a nedvességet a túróból és a tojásból, és hogyha pár perc után még nagyon folyós a töltelék,  akkor még egy kevés zsemlemorzsát érdemes hozzátenni, így pont akkorra lesz formázható mire elkészítjük a réteslapokat. Közben a sütőt 180 °-ra előmelegítjük. Ízlés szerint esetleg mazsola is hozzáadható, vagy több cukor ha valaki nagyon édesen szereti.

Kettő rúd rétes elkészítéséhez egy csomag (6 db) Csurgói réteslapot használtam. A csomagot kibontása után óvatosan szét hajtottam, majd egy lapot leterítettem és az olaj tejföl keverékével ecsettel megkentem. Ezt követően rá fektettem a következő réteslapot majd ezt is meg kentem az olajos tejföllel, majd rá helyeztem a harmadik lapot. Amikor ezzel meg voltam, a túró keverékének felét szépen el osztottam a réteslapon majd feltekertem óvatosan. Gyorsan kell dolgozni, mert a megkeresést követően a réteslap meglágyul és nagyon könnyen szakad. Ha valaki biztosra szeretne menni akkor ezt a  kenést elvégezheti konyharuhán, és a konyharuhával könnyebb feltekerni a rudat. Ugyan ezt a fázist ismételten meg a második rúd elkészítésénél is. Mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, villával óvatosan megszurkáltam, hogy a forró levegő ki tudjon jönni a rétesből és ne durranjon el, majd az előleg előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem ( kb 30 perc ). A sütőből kivéve ha valaki szereti ha puhább a rétes, érdemes vékonyan olajjal megkenni. Miután beszívta az olajat porcukrozás után található. Természetesen ez a megkeresés elhagyható, ha valaki roppanósan szereti. Én a két rudat összesen 16 szeletre vágtam le, így a tápanyag értékét egy szeretnek láthatjátok.