Túrós rétes egyszerűen
Ennél nincs könnyebb
- Könnyű
- Gréta20-40 perc
- 2021-10-06170.41 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 170.41 |
kJ: | 717.73 |
Szénhidrát: | 17.9 |
Amelyből cukrok: | 7.79 |
Zsír: | 7.6 |
Amelyből telített zsírsavak: | 2.69 |
Rost: | 0.13 |
Fehérje: | 7.43 |
Só: | 0.11 |
- 5ek. ( csapott )Zsemlemorzsa (általános )
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 10dkgCukor kristály (általános)
- 2dbVaníliás cukor (általános) 1 csomag
- 100gTejföl /Magyar/ 20 %
- 500gtúró Nádudvari félzsíros
- 150gréteslap Csurgói
- 50mlOlaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés a megadott link alatt
Először elkészítettem a tölteléket, az olaj és a tejföl kivételével, a túrót és a többi alapanyagot krémesre kevertem. Azért érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni, mert a zsemlemorzsa magába fogja szívni a nedvességet a túróból és a tojásból, és hogyha pár perc után még nagyon folyós a töltelék, akkor még egy kevés zsemlemorzsát érdemes hozzátenni, így pont akkorra lesz formázható mire elkészítjük a réteslapokat. Közben a sütőt 180 °-ra előmelegítjük. Ízlés szerint esetleg mazsola is hozzáadható, vagy több cukor ha valaki nagyon édesen szereti.
Kettő rúd rétes elkészítéséhez egy csomag (6 db) Csurgói réteslapot használtam. A csomagot kibontása után óvatosan szét hajtottam, majd egy lapot leterítettem és az olaj tejföl keverékével ecsettel megkentem. Ezt követően rá fektettem a következő réteslapot majd ezt is meg kentem az olajos tejföllel, majd rá helyeztem a harmadik lapot. Amikor ezzel meg voltam, a túró keverékének felét szépen el osztottam a réteslapon majd feltekertem óvatosan. Gyorsan kell dolgozni, mert a megkeresést követően a réteslap meglágyul és nagyon könnyen szakad. Ha valaki biztosra szeretne menni akkor ezt a kenést elvégezheti konyharuhán, és a konyharuhával könnyebb feltekerni a rudat. Ugyan ezt a fázist ismételten meg a második rúd elkészítésénél is. Mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, villával óvatosan megszurkáltam, hogy a forró levegő ki tudjon jönni a rétesből és ne durranjon el, majd az előleg előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem ( kb 30 perc ). A sütőből kivéve ha valaki szereti ha puhább a rétes, érdemes vékonyan olajjal megkenni. Miután beszívta az olajat porcukrozás után található. Természetesen ez a megkeresés elhagyható, ha valaki roppanósan szereti. Én a két rudat összesen 16 szeletre vágtam le, így a tápanyag értékét egy szeretnek láthatjátok.